Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Ізраїль обстріляв військові позиції в Сирії та бази "Хезболли" в Лівані

У ніч на п’ятницю, 10 листопада, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) атакувала Сирію у відповідь на удар безпілотників. Також ізраїльські війська обстріляли військові бази "Хезболли" в Лівані.

Про це повідомив Telegram-канал Армії оборони Ізраїлю. Зазначається, що ЦАХАЛ завдав удару по військових у Сирії, які перед цим здійснили запуск БпЛА в бік Ейлата та влучили у школу.

"ЦАХАЛ покладає на сирійський режим повну відповідальність за кожну терористичну діяльність, що походить із його території. ЦАХАЛ дасть сувору відповідь на кожну агресію проти ізраїльської території", — додали військові.

Крім того, армія Ізраїлю у відповідь на атаки ізраїльської території завдали серії ударів по військових базах "Хезболли" в Лівані.

Ізраїльські військові використали винищувачі, артилерію та мінометні керовані снаряди під назвою "Залізне жало". Серед цілей — терористичні комплекси й інфраструктура, спостережні пункти та технологічне обладнання.

Учора, 9 листопада, прес-секретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що Ізраїль має намір посилити свої наземні операції в Секторі Гази.

Нагадаємо, що в армії Ізраїлю також запевнили, що терористи ХАМАСу "утратили контроль" над північною частиною Сектора Гази. Тож мешканці регіону дедалі частіше прямують на південь анклаву.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.11.2023 09:19