Армія оборони Ізраїлю. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Ізраїль анонсував посилення наземної операції у місті Газа

Ізраїль має намір посилити свої наземні операції в Секторі Гази. ХАМАС вже втратив контроль над північною частиною міста.

Таку заяву зробив прес-секретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі, пише The Times of Israel.

"Ми будемо добиратися до все нових і нових опорних пунктів ХАМАС", — сказав він.

За словами Хагарі, жителі Сектора Гази, які користуються гуманітарним маршрутом, щоб вирушити на південь, "бачать, що ХАМАС втратив контроль" над північною частиною Гази, і південь став безпечнішим.

Водночас контр-адмірал закликає громадськість не заспокоюватися попри відносне зниження кількості ракетних обстрілів Ізраїлю з Гази. У відповідь на заяви ХАМАСу про те, що десятки бронемашин ЦАХАЛу були виведені з ладу, Хагарі заявив, що їхня готовність становить 90%, машини ремонтують у польових умовах або доправляють в Ізраїль для серйознішого ремонту.

Нагадаємо, за офіційними підрахунками, близько трьох чвертей із 10 515 людей, убитих у Газі з початку конфлікту, є дітьми, жінками та людьми похилого віку. Скільки учасників бойових дій входить до цієї загальної кількості, невідомо.

Раніше в ізраїльській армії сьогодні повідомили, що терористи ХАМАСу "втратили контроль" над північною частиною Сектора Гази. Мешканці регіону дедалі частіше прямують на південь анклаву. Зокрема, вже 50 тисяч людей покинули район Гази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.11.2023 22:15