Колаж TrueUA

ХАМАС втратив контроль над північною частиною Сектора Гази, — Армія оборони Ізраїлю

В армії Ізраїля повідомляють, що терористи ХАМАСу "утратили контроль" над північною частиною Сектора Гази. Жителі регіону дедалі частіше прямують на південь анклаву.

Про це інформує CNN з посиланням на представника ЦАХАЛу Даніеля Хагарі.

За словами представника армії Ізраїлю, вже 50 тисяч людей покинули район Гази.

"Жителі Гази розуміють, що ХАМАС утратив контроль над північчю Сектору Гази, а на півдні безпечніше, і там вони можуть мати воду, їжу та ліки", — повідомив Хагарі.

Оточення Гази: що відомо

Сухопутні сили Ізраїлю 1 листопада прорвали передову лінію оборони ХАМАС у північній частині Сектора Гази. Наступного дня ізраїльські війська і танки зіткнулися з терористичними осередками ХАМАС, внаслідок чого були знищені десятки бойовиків. 

Водночас інженерні війська Армії оборони Ізраїлю розпочали широкомасштабну операцію зі знищення тунелів ХАМАС в районах Сектора Гази, куди увійшли війська ЦАХАЛу, — понад 100 тунелів уже зруйновані.

Пізніше Армія оборони Ізраїлю заявила, що уже діє у самому місті Газа й оточує його з кількох боків.

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Ізраїля Беньямін Нетаньягу повідомив, що Ізраїль не погодиться на припинення вогню в Секторі Гази, доки ХАМАС не звільніть заручників. Водночас він зазначив, що можливі "тактичні невеликі паузи — година тут, година там".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

 

Світ, 09.11.2023 04:44