Фото: Yonatan Sindel/Flash90

Припинення вогню у Секторі Гази: Ізраїль назвав умови

Ізраїль не погодиться на припинення вогню в Секторі Гази, доки ХАМАС не звільніть заручників. 

Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїля Беньямін Нетаньягу, передає ABC News.

"Не буде ніякого припинення вогню, загального припинення вогню в Газі без звільнення наших заручників", — сказав Нетаньягу.

Водночас він зазначив, що можливі "тактичні невеликі паузи — година тут, година там".

"Щодо тактичних невеликих пауз, година тут, година там... у нас вони були раніше, я припускаю, що вони будуть, щоб заїхали гуманітарні вантажі. Але я не думаю, що буде загальне припинення вогню", — заявив очільник ізраїльського уряду.

На його думку, загальне припинення вогню завадить звільненню заручників та військовим зусиллям.

"Це завадить нашим зусиллям зі звільнення заручників, тому що єдине, що діє на цих злочинців з ХАМАС — це військовий тиск, який ми чинимо", — сказав Нетаньягу.

Війна в Ізраїлі: що відомо

Бойовики ХАМАСу 7 жовтня розпочали вторгнення до Ізраїлю. Вони викрадали та вбивали мирних жителів, а відео своїх звірств викладали у соцмережі. У відповідь Армія оборони Ізраїлю оголосила про початок операції проти терористів, метою якої є їхнє знищення. ЦАХАЛ вже завдав ударів по місцях дислокації бойовиків у Секторі Гази.

Ізраїль планував наземну операцію у Секторі Гази ще 14-15 жовтня, однак її відклали через невідповідні погодні умови. The New York Times писав, що операція може затягнутися на місяці, бо воювати доведеться в щільній міській забудові, земля під якою пронизана тунелями, що використовуються ХАМАСом. Сам Сектор Гази є густонаселеною міською місцевістю, де живуть понад два мільйони людей.

Хоч Армія оборони Ізраїлю заявляла, що взагалі може скасувати наземну операцію у Секторі Гази, якщо ХАМАС звільнить усіх заручників і беззаперечно здасться, проте 27 жовтня почала посилено атакувати Газу.

31 жовтня Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у третій етап війни проти палестинського руху Хамас у Секторі Гази. Цей етап передбачає розширення сухопутної військової операції. 

Нагадаємо, 1 листопада сухопутні сили Ізраїлю прорвали передову лінію оборони ХАМАС. Це сталось у північній частині Сектора Гази.

Додамо, 5 листопада військові армії Ізраїлю досягли позицій на узбережжі Сектора Гази під час операції з оточення сил ХАМАСБійці ЦАХАЛ заявили, що повністю оточили місто Газа і розділили прибережний анклав навпіл.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 07.11.2023 08:33