Фото: pixabay

Незаконне використання безпілотників: Рада може запровадити штрафи до 8500 грн

Верховна Рада має намір ввести штрафи від 850 гривень до 8,5 тисяч гривень за порушення правил використання безпілотників в Україні.

Про це свідчить інформація на парламентському сайті.

Документ передбачає запровадження штрафів за порушення порядку і правил використання повітряного простору під час експлуатації безпілотників. Він вносить зміни до ст. 111 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У разі його ухвалення у цілому в країні з’явиться нове покарання — "адмінвідповідальність за порушення порядку та правил використання повітряного простору України користувачами безпілотних повітряних суден".

Порушників каратимуть штрафами від 1,02 тисячі до 6,8 тисяч гривень. За повторне упродовж року порушення — від 6,8 тисячі до 8,5 тисяч гривень із конфіскацією дрона. Розглядатимуть такі справи та накладатимуть штрафи суди, поліцейські та прикордонники.

Нагадаємо, ввечері 4 травня у Києві та області було оголошено повітряну тривогу через Bayraktar TB2, який втратив управління над областюНадходили повідомлення про займання та вибухи у Соломʼянському та Печерському районах столиці.

У Повітряних силах ЗСУ прокоментували інцидент зі збиття українського безпілотника над Києвом. Фахівці розбираються, що трапилося та що стало причиною. Там додали, що візуально в небі людям могло здаватись, що БпЛА нібито летить над будинком, а насправді — це за п'ять, може і більше кілометрів. Військові наголошують, що небо дає оманливе уявлення про повітряні цілі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.05.2023 16:34