Фото: соцмережі

В Україні з 1 травня для водіїв скасують ще одне обмеження

В Україні з 1 травня 2023 року скасовується обов'язкове ввімкнення ближнього світла фар або ходових вогнів за містом для автомобілістів

Про це свідчить пункт 9.8 Правил дорожнього руху.

Згідно з ПДР, з 1 травня для українських водіїв буде скасоване обов’язкове включення денних ходових вогнів, або в разі їх відсутності — ближнього світла фар в денний час доби під час їзди поза населеними пунктами. Це правило пов’язане з необхідністю додаткового позначення транспортного засобу в умовах недостатньої видимості, зокрема в осінньо-зимовий період.

Але варто зазначити, що в період з 1 жовтня по 1 травня невключення ближнього світла фар або ходових вогнів є правопорушенням. В такому разі водію загрожує штраф у розмірі 425-510 грн.

Нагадаємо, що на Київщині також значно зросла кількість дорожньо-транспортних пригод. Так, 18 квітня у Київській області сталися 23 дорожньо-транспортні пригоди. За даними начальника поліції Києва Андрія Нєбитова, 17 осіб виявили правоохоронці за кермом напідпитку. На жаль, є потерпілі та загиблі. 

19 квітня на Київщині трапилось 13 аварій. Одна особа була травмована в селі Калинівка Бучанського району. 16 водіїв сіли за кермо напідпитку. 

23 квітня в області сталося 25 ДТП. Три аварії з потерпілими, дві особи отримали травми в Яготині та селі Косянівка. В Димері внаслідок аварії загинув пішохід.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.04.2023 10:56