Фото: Офіс генерального прокурора

Незаконно передав у власність землі неподалік Буковелю: посадовець Держгеокадастру отримав підозру

Посадовця Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області підозрюють у незаконній передачі у приватну власність земель державної лісової ділянки поблизу гірськолижного курорту "Буковель".

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що чиновник не маючи на це повноважень, підписав та видав незаконний наказ, внаслідок якого із земель лісогосподарського призначення, які перебували у постійному користуванні Державного підприємства "Надвірнянське лісове господарство", були вилучені ділянки неподалік гірськолижного комплексу "Буковель". Згодом ці землі вартістю 17 мільйонів гривень передали у приватну власність.

"За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора першому заступнику начальника ГУ Держгеокадастру в Івано-Франківській області повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України)", — йдеться у повідомленні.

За дані махінації посадовцю загрожує до 10 років тюрми.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України (СБУ) викрила на "відкатах" заступника міського голови — начальника управління житлово-комунального господарства однієї з місцевих громад на Одещині. Чиновник за хабар обіцяв підприємцям перемогу у "будівельному" тендері, який фінансувався з бюджету міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.01.2024 14:24