Фото: Служба безпеки України

Брав хабар за перемогу у "будівельному" тендері: СБУ викрила заступника мера одного із міст на Одещині

​Служба безпеки України (СБУ) викрила на "відкатах" заступника міського голови — начальника управління житлово-комунального господарства однієї з місцевих громад на Одещині. Чиновник за хабар обіцяв підприємцям перемогу у "будівельному" тендері, який фінансувався з бюджету міста.

Про це повідомляє прес-служба відомства у Telegram-каналі.

"У разі відмови платити "відкат", посадовець погрожував створити бізнесменам штучні перешкоди під час розгляду та погодження тендерної документації", йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сума неправомірної вигоди становила 10% від загальної вартості підряду.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання фігурантом грошей за "дозвіл" на проведення ремонту у приміщеннях мобілізаційного відділу міськради. Чиновника затримали "на гарячому" під час передачі йому всієї суми хабаря.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Йому загрожує до десяти років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ викрила агентів Федеральної служби безпеки Російської Федерації, які у жовтні скоригували ракети по багатоповерхівці у Запоріжжі. Тоді внаслідок ворожого обстрілу загинули п'ятеро людей, ще стільки ж — зазнали важких поранень. За даними слідства, російську агентуру очолював місцевий житель, представник запорізького "клубу воєнної реконструкції", який об’єднує поціновувачів відтворення історичних подій, у тому числі воєнних баталій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.01.2024 15:42