Незважаючи на санкції, Huawei пророкують рекордні продажі в цьому році

16 ЛИПНЯ 2019 00:09

Після того, як США внесли Huawei в «чорний список» і ввели відповідні санкції, багато хто поспішив «поховати» китайську компанію. Але зараз суперечку з Америкою залагоджено, а підсумки цього року можуть виявитися для виробника не такими і плачевними.

За прогнозами Мін-Чі Куо (Ming-Chi Kuo), продажу смартфонів Huawei в цьому році будуть рекордними. Аналітик прогнозує 250, а то і 260 мільйонів проданих гаджетів, повідомляє SINA.

Правда, якщо Huawei відновить зв'язок з корпорацією Google, і смартфони компанії будуть поставлятися з її сервісами. Але Мін-Чі Куо запевняє, що Huawei поверне права на використання ПЗ Google вже до кінця липня.

Але навіть якщо цього не станеться - аналітик прогнозує 230 мільйонів проданих смартфонів за рік, а це все одно максимальне число.

Нагадаємо, в минулому році Huawei вдалося продати трохи більше 200 мільйонів пристроїв, а в цьому році через санкції їй пророкували на 50-60 мільйонів менше.

Незважаючи на заборони в Штатах, продажі на рідному ринку - в Китаї - різко зросли. До того ж, компанія відновила колишній обсяг продажів бюджетних моделей на міжнародному ринку.

Тому, можливо, про плани Huawei завоювати ринок смартфонів забувати все-таки не варто, і Samsung не треба списувати китайського конкурента з рахунків.

Економіка, 16.07.2019 00:09