Фото: МВС України

Нічна атака на Харків: рашисти поцілили у школу та дитячий садок (фото)

Пізно ввечері 2 січня збройні сили Російської Федерації атакували Харків. Ворог влучив у школу в Основ'янському районі. Частина будівлі навчального закладу обвалилася повністю. Також є пошкодження корпусів дитячого садку.

Про це повідомляють Тelegram-канали Харківської обласної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ України (МВС України).

Відомо, що 2 січня приблизно о 22:45 російські війська завдали ракетного удару по цивільній інфраструктурі Основ'янського району м. Харкова. Одна з ракет влучила у будівлю навчального закладу. Також зафіксовано пошкодження корпусів дитячого садку. У житлових будинках внаслідок вибухової хвилі вибито вікна. 

Зазначається, що рятувальники провели обстеження навколишніх будинків, в одному із яких виявили чоловіка, заблокованого у своїй квартирі. Надзвичайники деблокували вхідні двері, понівечені вибуховою хвилею. З мешканцями постраждалих будинків працювали психологи Державної служби України з надзвичайних ситуацій. На щастя, загиблих та травмованих немає.

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, у вівторок зранку, 2 січня, російські терористи масовано атакували ракетами Україну. Зокрема окупанти завдали мінімум чотирьох ударів по центру Харкова. За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, господарчі споруди, інша цивільна інфраструктура, є загоряння автомобілів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.01.2024 11:01