Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Нічна масована атака: у Повітряних силах показали, як збивали ракети (відео)

З'явилося відео бойової роботи підрозділів зенітних ракетних військ Повітряних сил. Українські захисники збивали ракети, якими Росія атакувала Україну вночі 21 вересня.

Відео у Telegram опублікував командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Зазначимо, у Повітряних силах заявили, що ворог атакував Україну крилатими ракетами. Усього зафіксовано пуски 43 крилатих ракет із десяти літаків стратегічної авіації Т-95мс з району західніше від Енгельса. Для відбиття удару використали зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, Повітряні сили, підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України та інші засоби. Збили 36 ракет із 43.

"Бойова робота підрозділів зенітних ракетних військ Повітряних Сил уночі 21 вересня 2023 року. Дякую усім, хто боронить небо. Разом – до перемоги!" — наголосив командувач Повітряних сил.

Нічний обстріл 21 вересня: що відомо

Повітряні сили після опівночі повідомили, що зафіксовано виліт восьми бортів Ту-95МС з аеродрому "Оленья" у Мурманській області РФ. Близько четвертої ранку областями почала ширитися повітряна тривога, військові оголосили там ракетну небезпеку.

На нашу територію увійшло дві групи ракет: одна рухалась зі Сходу у південно-західному напрямку, а друга — в напрямку Сумської області. Небезпеку оголошували для Черкащини, Чернігівщини, Київщини, Кіровоградської та Вінницької областей.

У Хмельницькому близько шостої години ранку лунали вибухи. Влада повідомляла про роботу протиповітряної оборони. Також вибухи лунали у Рівному, у частині міста зникло світло. Влада повідомила про "прильоти". Є влучання в енергетичну та цивільну інфраструктуру. Минулося без постраждалих. Відомо про пошкодження СТО і п'яти автівок.

У Києві у кількох районах зафіксовано падіння уламків ворожих ракет. У Дарницькому районі постраждали семеро людей, серед них — дитина. Там також спалахнула пожежа на СТО й загорілися дві автівки. Крім цього, постраждав заклад профтехосвіти. У Шевченківському районі Києва уламки пошкодили газову трубу. У Святошинському районі частково зникло світло. "Укрзалізниця" попередила пасажирів про затримку потягів через обстріл Києва.

У Черкасах досі триває рятувальна операція з пошуку людей, які можуть перебувати під завалами після ракетного удару росіян по готелю. Попередньо відомо, що окупанти поранили в місті десятеро людей, з них шестеро — у лікарні. Ймовірно, в готелі могли бути 23 людини.

Також вибухи лунали й на Львівщині у Дрогобицькому районі. За словами голови обласної військової адміністрації Максима Козицького, ворог завдав трьох ракетних ударів, два "прильоти" сталися по промисловому обʼєкту, загорівся цех, зруйнована триповерхова будівля складу. Крім того, виникло займання на площі близько 30 квадратних метрів. Ще одна ракета вдарила по приватному двоповерховому складу. Також виникло займання на площі 20 квадратних метрів. Про постраждалих не надходило. У Харкові внаслідок ракетного обстрілу постраждали двоє людей. Їх госпіталізували до лікарні.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил ЗСУ, ворог атакував крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2023 19:50