Фото: соцмережі

Нічні вибухи у Севастополі: окупанти повідомляють про влучний удар по кораблях і десятки постраждалих (відео)

Вночі 13 вересня невідомі безпілотники атакували Севастопольський морський завод ім. Орджонікідзе. Це суднобудівне підприємство, на якому ремонтують кораблі Чорноморського флоту Росії.

Відео інциденту опублікували у місцевих Telegram-каналах.

На території заводу сталося як мінімум три потужні вибухи. За даними окупаційної "влади", в результаті удару постраждали, за попередніми даними, 24 особи, у чотирьох стан середнього ступеня тяжкості. Представники окупантів повідомляють, що після удару виникла сильна пожежа на південному майданчику Севморзаводу.

Водночас у міністерстві оборони Росії заявили, що "вночі ЗСУ завдали удару десятьма крилатими ракетами по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе у місті Севастополі та трьома безекіпажними катерами по загону кораблів Чорноморського флоту на переході морем".

Заявляють, що нібито російська ППО збила сім крилатих ракет, а патрульний корабель "Василь Биков" знищив всі безекіпажні катери.

"Внаслідок влучення крилатих ракет противника отримали пошкодження два кораблі, що перебувають на ремонті", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 24 серпня в окупованому Криму пройшла спецоперація Головного управління розвідки Міністерства оборони України за підтримки Військово-Морських сил. Спецпідрозділи на плавзасобах висадились на берег в районі населених пунктів Оленівка і Маяк.

За даними ГУР, під час виконання завдання українські оборонці вступили в боєзіткнення з підрозділами окупанта. В результаті противник зазнав втрат серед особового складу, знищено ворожу техніку. Також в українському Криму знову замайорів державний прапор.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2023 07:25