Фото: Міноборони України

Нідерланди та Чехія виготовлятимуть для України мобільні системи ППО

У Чехії виготовлятимуть системи ППО для України. Нідерланди профінансують сотню модифікованих всюдиходів Toyota, оснащених парою швидкострільних кулеметів.

Про це заявив директор Агентства міжурядового оборонного співробітництва Алеш Вітечк, пише Novinky.

Посадовець розповів, що всі необхідні боєприпаси закуплять у чеських компаній. Заступник міністра оборони Чехії Даніель Блажковець повідомив про виробництво зенітних озброєнь для України після зустрічі у форматі "Рамштайн".

Зазначені ППО стануть відповіддю на російські атаки на українську енергетичну інфраструктуру та на спроби України захиститися від них.

Нідерланди переконані, що Чехія сприятливий партнер для допомоги Україні. Мовляв, у держави динамічна оборонна промисловість та дієва підтримка.

Партнери зазначають, що ракети, які Україна використовує в західних високотехнологічних зенітних системах, значно дорожчі проти дешевих безпілотників "Шахед" іранського виробництва. Відтак, Чехія запропонувала Нідерландам взяти участь у виготовленні позашляховиків, оснащених великокаліберними кулеметами. Ці системи дозволять ефективно використовувати загальнодоступні та дешеві боєприпаси.

Йдеться про позашляховики Toyota, оснащені парою 14,5-міліметрових швидкострільних кулеметів, які можна використовувати для ураження повітряних або, за потреби, наземних цілей. Водночас ці системи дієві проти середніх та великих безпілотників, а також проти літаків та гелікоптерів, що діють на малих висотах. Ефективна дальність — до двох кілометрів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна не отримає бойові танки Leopard 2 від Данії та Нідерландів. Ці країни готові допомагати Збройним силам України іншим шляхом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2023 22:07