Фото: suprotyv.com

Данія та Нідерланди відмовилися надавати танки Україні: у чому причина

Україна не отримає бойові танки Leopard 2 від Данії та Нідерландів. Ці країни готові допомагати Збройним силам України іншим шляхом.

Про це повідомляє видання Welt.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час зустрічі у форматі "Рамштайн" заявив, що його країна може виділити 18 орендованих у Німеччини танків, проте у Німеччині виступили проти цього рішення. Данія вже не збирається передавати 44 танки найсучаснішої модифікації.

За вихід із "танкової коаліції" ці країни збираються зробити фінансовий внесок. Вони оплатять ремонт 100 танків Leopard 1 для ЗСУ на промислових складах Німеччини.

Видання зазначає, що є всі ознаки того, що Фінляндія також може відмовитись від ідеї передачі танків доти, доки не стане членом НАТО.

"За кілька тижнів роль Німеччини суттєво змінилася. Довгий час федеральний уряд гальмував постачання танків — і його критикували на міжнародному рівні. Потім настав переломний момент: уряд Німеччини оголосив про створення великої європейської коаліції Leopard 2. Але в цьому є глибокі тріщини — і погляд на цифри показує, що Берлін більше не може навіть наблизитися до створення альянсу в задуманому масштабі", — йдеться в публікації Welt.

Нагадаємо, у середу, 15 лютого, на зустрічі "Рамштайн" Україна порушить тему передачі західних танків для ЗСУ. Другий день обговорень в Брюсселі повинен бути не менш плідним за попередній.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.02.2023 10:52