Фото: соцмережі

Німеччина "заморозила" допомогу Україні на 8 млрд євро, — Reuters

Німецький уряд докладає максимум зусиль для усунення значного дефіциту в бюджеті країні. Проте оборонну допомогу Україні на наступний рік у розмірі вісім мільярдів євро довелося "заморозити".

Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що 17 листопада Бюджетний комітет ФРН призупинив остаточні обговорення проекту бюджету на 2024 рік. Це сталося після того, як Конституційний суд заборонив уряду перевести 60 мільярдів євро із невикористаних коштів, отриманих під час пандемії, на підтримку екологічних ініціатив і промисловості.

Варто зазначити, що один із двох розділів бюджету, який не отримав остаточного затвердження, передбачає збільшення військової допомоги Україні до восьми мільярдів євро на наступний рік. 

Уряд країни докладає усіх зусиль для розв'язання фінансових проблем, щоб розблокувати процес затвердження державного бюджету та забезпечити надання обіцяної військової допомоги Силам оборони.

"Деякі витрати, заплановані на майбутній рік, тепер доведеться скоротити, про що керівним партіям, ймовірно, буде важко домовитися", — заявив головний економіст Commerzbank Йорг Кремер.

За даними видання, деякі інші розподіли витрат у ФРН будуть детально обговорюватися 23 листопада, після спеціального засідання 21 листопада.

Нагадаємо, 14 листопада Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги. До нього увійшли танки, спецавтомобілі, дрони та снаряди.

Додамо, уряд України уклав із німецьким концерном Rheinmetall контракт на постачання систем Leopard 1, у тому числі 25 основних бойових танків Leopard 1A5, п'яти броньованих евакуаційних машин (Bergepanzer 2) та двох танків для навчання водіїв. Постачання мають відбутися 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 14:59