Фото: Генштаб ЗСУ

Нова тактика контрнаступу України: у ISW проаналізували ситуацію на фронті

Збройним силам України вдалося просунутися одразу на трьох напрямках. Бійці продовжують вести контрнаступальні операції на кількох ділянках фронту, однак вже із застосуванням нової тактики.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Просування українських військових

У Генштабі ЗСУ повідомили, що бійці вели наступальні операції на Бахмутському, Мелітопольському, на заході Запорізької області і Бердянському, в районі Запорізької та Донецької областей, напрямках.

На відео із геолокацією, опублікованих 25 липня, чітко видно, зазначають аналітики, що Сили оборони України домоглися тактичних успіхів на південь від Кліщіївки. Вона розташована за сім кілометрів на північний захід від Бахмута. Також відомо про переміщення наших військових на відстань 750 метрів у бік Старомайорського, це приблизно в дев'яти кілометрах на південь від Великої Новосілки. За інформацією російських воєнкорів, ЗСУ також здійснили невелике просування в бік заходу від Оріхового.

Нова тактика ЗСУ на фронті 

Аналітики вважають, що українські контрнаступальні операції прагнуть створити асиметричний градієнт виснаження. Це, зазначають в Інституті вивчення війни, ймовірно дозволяє уникати українським військовим великих втрат і призводить до поступового виснаження живої сили і техніки в армії РФ. Експерти припускають, що це досягається завдяки використанню повільніших темпів контрнаступу і деокупації.

Нагадаємо, Збройні сили Німеччини розкритикували дії українських військових під час контрнаступуНімецькі військові серед головних недоліків Збройних сил України називають значення розділення бойових підрозділів, через що "не проглядається спільне ведення бою".

Це не лише збільшує "небезпеку дружнього вогню", тобто вогню у відповідь з боку власних військ, а й "в напрямку головного удару відсутні маневрені підрозділи для розгортання наступу або встановлення вогневої переваги", вважають у Бундесвері.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.07.2023 07:14