Нова торгова війна?

02 БЕРЕЗНЯ 2018 15:04

Індекси країн АТР - у вільному падінні, Китай і ЄС мають намір захищати свої інтереси найжорсткішим чином, як і Канада не збирається залишатися в боргу.  

Так світ реагує в п'ятницю на зроблену напередодні Трампом заяву про введення ввізних мит на алюміній і сталь.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

Після повідомлення про майбутнє підвищення тарифів на ввезення сталі та алюмінію в США основні фондові майданчики Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) вирушили у вільне падіння.   

Так трейдери реагують на заяву Трампа про плани ввести ввізні мита. Китай теж не збирається залишатися в боргу.  

Про це - Джейкоб Паркер з Американо-Китайської торгової палати:  

«Ми вже чули від китайських колег, що проблеми можуть початися з експортом соєвих бобів в США, оскільки цей сегмент американського ринку - один з найбільших».  

Канада теж вже встигла повідомити про те, що може зробити у відповідь кроки, якщо і коли такі тарифи на канадську сталь і алюміній буду введені.  

Міністр торгівлі Канади Франсуа Філіп-Шампань заявив наступне:  

«Взагалі непогано нагадати, що сальдо американського торгового балансу стосовно Канади перевищує наше сальдо в торгівлі з США, і мова йде про два мільярди доларів. І саме Канада - найбільший в світі покупець американської сталі, і постановка питання, про яку всі вже чули, просто вводить громадськість в оману».  

ЄС дуже шкодує про те, що трапилося. Про це говорить поширене вранці в п'ятницю комюніке, повідомляючи, що реакція на те, що відбувається, буде жорсткою, а захист інтересів європейських металургів - пропорційної протекціоністським заходам, вжитим США.

 

Економіка, 02.03.2018 15:04