Нова вакцина проти вірусу папіломи людини зробила революцію

07 КВІТНЯ 2019 19:31

Вакцина проти вірусу папіломи людини (ВПЛ) носить назву «Tipapkinogen Sovacivec», повідомляє The Daily Mail.

Вона змогла повністю прибрати передракові виразки на шийці матки у жінок з вірусом. Тобто засіб реально зупинив розвиток раку.

В основі вакцини - білок, який активує імунну систему і змушує її атакувати вогнища патологічних змін на шийці матки. За словами вчених, нова вакцина - більш дешевий, безпечний і простий засіб видалення виразок в порівнянні з операціями. Вчені підкреслюють: вакцина не запобігає зараженню вірусом, а бореться з наслідками цього факту.

До тестування вакцини залучили близько 130 жінок. Їх розбили на дві групи - плацебо і основну, які отримували нову вакцину. Майже у двох третин жінок були серйозні поразки. І в 36% випадків вакцина змогла не тільки їх видалити, але і вичистити з тіла сліди інфекції. У групі плацебо подібних змін не було.

В цілому в основній групі виразки пропадали в два рази частіше, ніж у контрольній групі. А спостереження, що тривали 2,5 роки після закінчення основної частини експерименту, довели ефективність вакцини - у багатьох сліди ВПЛ пропали зовсім.

Технології, 07.04.2019 19:31