Новий протест ультраправих німців в Хемніці

31 СЕРПНЯ 2018 10:02

На чергову масову демонстрацію проти міграції та біженців в місті Хемніц зібралося близько тисячі осіб, майже вдвічі більше, ніж було заявлено, повідомляє France24.

В руках у демонстрантів плакати з написом «Вставай, народе! Для майбутнього наших дітей!»

Паралельно з мітингом проходив ще один захід - прем'єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер зустрічався в Хемніці з місцевими жителями і спробував відповісти на запитання. Основні претензії громадян зводилися до того, що ЗМІ огульно звинувачували учасників демонстрацій в ксенофобії.

«Більшість людей в Хемніці, з якими я тут спілкуюся, скаржиться, що до них ставляться несправедливо. Я зустрічав дуже багато людей, які говорили мені: «Не всі ми ультраправі екстремісти». І я хочу вам сказати - я знаю це».

За підсумками зустрічі прем'єр заявив, що недільне вбивство, з якого і почалися хвилювання в Хемніці, буде ретельно розслідуватися. Але для багатьох цього було недостатньо. Вони вимагають посилити правила прийому біженців.

Масові демонстрації, організовані ультраправими, почалися в Хемніці на сході Німеччини після вбивства 35-річного Даніеля Хілліг. У скоєнні якого підозрюють двох вихідців з Іраку і Сирії.

У понеділок ввечері там же пройшли ще дві акції - антифашистський мітинг і демонстрація створеного слідами вбивства Хілліг руху правих радикалів Pro Chemnitz.

Світ, 31.08.2018 10:02