Новим постпредом США при ООН замість Хейлі може стати Хезер Науерт

17 ЖОВТНЯ 2018 14:28

Наступницею Ніккі Хейлі, на посту постпреда США при ООН може стати керівник прес-служби держдепартаменту Хезер Науерт, повідомляє Politico з посиланням на джерела в американській адміністрації.

За даними співрозмовників видання, в числі інших глава Білого дому Дональд Трамп розглядає і кандидатуру нинішньої «особи держдепу». Сама Хезер Науерт цю інформацію поки не коментує.

Відзначається, що якщо вона отримає цю роботу, то зможе переїхати з Вашингтона до Нью-Йорка, де знаходиться штаб-квартира ООН, що дозволило б Науерт возз'єднатися з сім'єю. Справа в тому, що її чоловік і діти живуть якраз в Нью-Йорку.

У Білому домі прес-секретаря держдепартаменту вважають перспективним співробітником і прекрасним «захисником зовнішньої політики адміністрації Трампа».

Раніше Трамп заявив, що він вибере «прекрасну заміну» Хейлі, у нього є п'ять кандидатур. Правда, він не став озвучувати імена всіх, зазначив лише, що одна з них - його колишня помічниця Діна Пауелл. Називалося також ім'я американського посла в Канаді Келлі Крафт.

При цьому Трамп поскаржився, що не може призначити постпредом в ООН свою доньку Іванку - мовляв, вона дуже підходить на цю посаду, але якщо він її призначить, його звинуватять в кумівстві. Раніше сама Іванка спростувала чутки про те, що вона може зайняти місце Хейлі.

Нагадаємо, Ніккі Хейлі змінила Саманта Пауер на посаді посла США в Організації Об'єднаних Націй в січні 2017 року, а нещодавно повідомила, що вирішила піти.

Світ, 17.10.2018 14:28