Новозеландська авіакомпанія займеться розвитком електричних аеротаксі

16 ЖОВТНЯ 2018 13:17

Новозеландська авіакомпанія Air New Zealand, флагманський авіаперевізник країни, вирішила зайнятися розвитком сервісу аеротаксі.

Як повідомляє Flightglobal, авіакомпанія підписала угоду про розвиток аеротаксі з стартапом Zephyr Airworks, новозеландським підрозділом американської компанії Kitty Hawk. В рамках угоди, перевізник сформує парк з електричних аеротаксі Cora і почне надавати послуги коротких пасажирських перевезень. Інші подробиці угоди поки не розкриваються.

Навесні поточного року уряд Нової Зеландії дозволив компанії Zephyr Airworks проводити льотні випробування і сертифікувати аеротаксі Cora відповідно до місцевих авіаційними стандартами.

По завершенні випробувань і процесу сертифікації Cora можна буде використовувати для перевезень пасажирів. Новозеландська влада вважають, що сервіс аеротаксі дозволить істотно скоротити час на дорогу з передмістя до центру міста і назад. Розгорнути мережу аеротаксі в Новій Зеландії планується протягом найближчих трьох років.

Льотні випробування аеротаксі Cora, розробка якого велася таємно протягом останніх семи років, почалися навесні поточного року. Технічні параметри нового літального апарата не розкриваються.

Технології, 16.10.2018 13:17