Фото: Офіс президента

Нуланд йде з посади заступниці держсекретаря США, — Блінкен

Заступниця держсекретаря Сполучених Штатів Америки з політичних питань Вікторія Нуланд оголосила про намір піти у відставку.

Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен

"Вікторія Нуланд повідомила мене, що має намір піти у відставку найближчими тижнями з посади заступника держсекретаря з політичних питань — ролі, в якій вона уособлювала прагнення президента Байдена повернути дипломатію в центр нашої зовнішньої політики та відновити глобальне лідерство Америки у вирішальний час для нашої країни й світу", — зазначив він.

Держсекретар США наголосив, лідерство Нуланд в питаннях України "дипломати та студенти міжнародної політики вивчатимуть у наступні роки".

"Її зусилля були незамінними для протистояння повномасштабному вторгненню Путіна в Україну, створення глобальної коаліції для забезпечення його стратегічного провалу та допомоги Україні в наближенні дня, коли вона зможе міцно стояти на власних ногах – демократично, економічно та у військовому відношенні", – зауважив очільник Держдепу.

За словами Блінкена, тимчасово виконувати обовʼязки Нуланд буде заступник держсекретаря з питань управління Джон Басс.

Нагадаємо, 31 січня заступниця держсекретаря Сполучених Штатів Америки з політичних питань Вікторія Нуланд відвідала Україну. Візит Нуланд в Україні відбувся на тлі того, що американський Конгрес вже декілька місяців не може схвалити запит Байдена на додаткове фінансування допомоги Україні.

У ході візиту Вікторія Нуланд озвучила свій прогноз на перебіг подій 2024 року. На її думку, осійського диктатора Володимира Путіна чекають сюрпризи на полі бою в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.03.2024 18:55