Вікторія Нуланд. Джерело: Facebook

Заступниця держсекретаря США Нуланд під час візиту до Києва пообіцяла сюрпризи для Путіна

Перебуваючи з робочим візитом в Україні в середу, 31 січня, заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд озвучила свій прогноз на перебіг подій 2024 року.

Його вона оприлюднила під час прес-конференції для журналістів у Києві. Її слова наводить "РБК-Україна". Вона зазначила, що російського диктатора Володимира Путіна чекають сюрпризи на полі бою в Україні.

На запитання журналіста, чи дізналася Нуланд про плани Києва на полі бою, вона відповіла, що, на її думку, Україна досягне дуже великих успіхів.

"Я маю сказати, що я залишаю сьогодні Київ із великою впевненістю в єдності та рішучості українського народу щодо 2024 року. Я також упевнена, що попри те, що Україна зміцнює свій захист, Путіна чекають сюрпризи на полі бою. Й Україна досягне дуже великих успіхів", — наголосила заступниця державного секретаря США.

Минулого разу Нуланд приїжджала в Київ на початку грудня 2022-го року. Тоді вона два дні перебувала в Україні та зустрілася з президентом Володимиром Зеленським, прем’єром Денисом Шмигалем, головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, багатьма іншими міністрами, топ-чиновниками та народними депутатами, представниками громадянського суспільства, а також приватним бізнесом, який розробляє високотехнологічні рішення для української армії.

"Україна виграє цю війну. Путін програє. Мені важливо сказати всім нашим українським колегам та друзям, що так, вони борються, а ми підтримуємо, щоб Україна вижила та процвітала. Але це також і гарантія збереження свободи, Україна бореться за всіх нас", — зазначала після того візиту Нуланд.

Візит Нуланд в Україні відбувається на тлі того, що американський Конгрес вже декілька місяців не може схвалити запит Байдена на додаткове фінансування допомоги Україні. Наразі Пентагон не має коштів на нові пакети військової допомоги, а останній оголошували наприкінці минулого року.

Нагадаємо, що в лютому минулого року посольство Росії у США відреагувало на слова заступниці держсекретаря Вікторії Нуланд про легітимність військових цілей в Криму для атак ЗСУ. Країна-агресорка звинуватила США у підбурюванні Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.01.2024 20:35