Майк Джонсон. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Обрання спікера Палати представників США: республіканці висунули нового кандидата

Республіканець Майкл Джонсон став наступним кандидатом у спікери Палати представників. У минулому він був головою Республіканського дослідницького комітету у Конгресі США.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що 51-річному республіканцю Джонсону, за якого на закритому голосуванні висловилися 128 однопартійців, для обрання спікером тепер потрібно перемогти при голосуванні в Палаті представників повного складу. Для цього йому потрібно набрати 217 голосів. Наразі республіканці проводять поіменне голосування за закритими дверима, щоб оцінити шанси Джонсона на перемогу.

Джонсон із 2021 року обіймає посаду заступника голови Республіканської конференції Палати представників.

Раніше республіканець Том Еммер відкликав свою кандидатуру із голосування за посаду спікера Палати представників Сполучених Штатів Америки. Йому не вистачило підтримки усередині Республіканської партії.

Нагадаємо, 3 жовтня Палата представників США відправила у відставку спікера Кевіна Маккарті. Це вперше в історії США, коли спікера достроково відправили у відставку. Демократична партія у повному складі проголосувала за відставку Маккарті. Після цього розпочався процес виборів нового спікера.

Республіканці, яких більшість у нижній палаті, обрали своїм основним кандидатом Джимом Джорданом, який є противником допомоги Україні. Однак він не зміг вступити на посаду після трьох голосувань у Палаті представників — не набрав потрібної кількості голосів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.10.2023 09:28