Фото ілюстративне. Джерело: "Економічна правда"

Обстріл ТЕС на Дніпропетровщині: в "Укренерго" розповіли про наслідки

У неділю, 22 жовтня, росіяни обстріляли одну з теплоелектростанцій (ТЕС) у східному регіоні. Через пошкодження обладнання знеструмлені побутові та промислові споживачі.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго". Зараз теплоелектростанція працює. Енергопостачання споживачів, там, де це можливо, частково відновлено, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Також в "Укренерго" зазначили, що середньодобова температура на 1°C вище, ніж 15 жовтня (14,5°C проти 13,5°C). Споживання електроенергії у період вечірнього максимуму в неділю було на рівні попередньої неділі,15 жовтня.

"Електроенергії, яку виробили українські електростанції, вистачає для забезпечення потреб усіх побутових і юридичних споживачів. «Укренерго» не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не відбудеться нових обстрілів. Ліміти споживання не запроваджували. Якщо у вас відсутня електроенергія — причини дивіться в особистому кабінеті споживача або на сайті вашого обленерго", — йдеться в повідомленні.

Також в "Укренерго" розповіли, що імпорт електроенергії здійснюється у вечірні години зі Словаччини та Молдови. Загальний обсяг 78 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 31 МВт. Експорт здійснюється до Словаччини та Молдови в нічні та денні години із загальним обсягом 2 237 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 342 МВт.

"Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 443 населені пункти. Через обстріли є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових", — підсумували в "Укренерго".

Нагадаємо, що міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Росія не зможе ракетним терором цього року запровадити в Україні тотальний блекаут. Енергосистема абсолютно готова до проходження зими. За його словами, жодних відключень не планується.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2023 16:20