На фото Герман Галущенко. Джерело: Міненерго

Міністр енергетики пояснив, чи загрожує Україні тотальний блекаут

Росія не зможе ракетним терором цього року запровадити в Україні тотальний блекаут. Енергосистема абсолютно готова до проходження зими.

Про це в ефірі телемарафону заявив міністр енергетики Герман Галущенко. За його словами, ніяких відключень не планується. 

"Єдине, що може вплинути на блекаут або відключення — наслідки ударів, масштаби ударів і відповідних руйнувань у системі. Я не можу передбачити, який буде розвиток подій, масштаб впливу цих атак на систему… Ми не знаємо, чого очікувати від терористів, будемо реагувати по ходу", — сказав він.

Галущенко переконує, що сьогодні об’єкти енергетики вже більш захищені системами протиповітряної оборони у порівнянні з минулим опалювальним сезоном.

"Вони прагнули цього блекауту минулої зими, але програли. Я абсолютно впевнений, що і цієї зими вони програють. Якщо порівняти технічний рівень ППО, який є, з тим, який був минулої зими, то сьогодні ми набагато сильніші", — додав міністр.

Нагадаємо, український уряд отримав доручення збільшити кількість та посилити спроможність вогневих груп для охорони об’єктів критичної інфраструктури паливно-енергетичного сектору.

Кабінет міністрів повинен забезпечити виконання робіт та заходів із належного інженерного та фізичного захисту об'єктів критичної інфраструктури, збільшення кількості та посилення обороноздатності вогневих груп зі складу Збройних сил України та Національної гвардії України, які здійснюють протиповітряне прикриття, охорону та оборону таких об'єктів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2023 23:26