Фото: Джо Байден у соцмережі Х (Twitter)

Байден пояснив, чому підтримка України та Ізраїлю важлива для американців

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що терористи і диктатори повинні заплатити дорогу ціну. Саме тому успіх України й Ізраїлю є життєво важливим для національної безпеки США.

Про це написав Джо Байден у соцмережі Х (Twitter). Глава Білого дому закликав недозволити диктаторам спричиняти більше смертей і руйнувань.

"Я знаю, що ці конфлікти можуть здаватися далекими. Природно запитати: чому це важливо для Америки? Успіх Ізраїлю та України є життєво важливим для нашої національної безпеки. Історія навчила нас, що коли терористи і диктатори не платять ціну, вони спричиняють більше смертей і руйнувань", — сказав Байден.

Нагадаємо, 20 жовтня президент США Джо Байден запросив у Конгресу додаткове фінансування на понад 100 мільярдів доларів. Зокрема, йдеться про допомогу Україні та Ізраїлю. За інформацією Reuters, адміністрація Байдена просить схвалити виділення 61,4 мільярда доларів для України та 14,3 мільярда доларів для Ізраїлю. 

Сам Байден пояснював, що кошти для підтримки України та Ізраїлю — інвестиція, дивіденди від якої отримають наступні покоління американців. За його словами, що Україна у США має сильну двопартійну підтримку захисту свого суверенітету та територіальної цілісності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.10.2023 22:59