Фото: соцмережа Х Джо Байдена

Байден запросив у Конгресу бюджет на допомогу Ізраїлю та Україні: у Білому домі назвали суму

У п'ятницю, 20 жовтня, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден запросив у Конгресу додаткового фінансування на понад 100 мільярдів доларів. Зокрема, йдеться про допомогу Україні та Ізраїлю.

Про це повідомив Білий дім. 

Частину грошей спрямують на додаткове озброєння та обладнання, щоб допомогти Україні протистояти російській агресії, а також поповнити запаси Міноборони США, витрачені на підтримку українців. Також передбачене фінансування, серед іншого, на пряму бюджетну підтримку України, щоб допомогти їй продовжувати надавати життєво важливі послуги своєму народу та підтримувати свою економіку під час війни. А ще — на підтримку українських біженців у США.

За інформацією Reuters, адміністрація Байдена просить схвалити виділення:

  • 61,4 мільярда доларів для України;
  • 14,3 мільярда доларів для Ізраїлю;
  • 9,15 мільярда доларів на гуманітарну допомогу для цих двох країн, а також Сектору Гази;
  • 13,6 мільярда доларів на охорону кордонів США для боротьби з великою кількістю іммігрантів з Латинської Америки та Карибського басейну, а також на протидію торгівлі фентанілом;
  • 4 мільярда доларів військової допомоги та державного фінансування, призначених для протидії регіональним зусиллям Китаю в Азії.

Нагадаємо, раніше під час звернення Байден також заявив, що кошти для підтримки України та Ізраїлю — інвестиція, дивіденди від якої отримають наступні покоління американців. Байден додав, що Україна у США має сильну двопартійну підтримку захисту свого суверенітету та територіальної цілісності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.10.2023 18:40