Фото: Twitter Байдена

Джо Байден прибув до Польщі: оприлюднено план дій американського президента

Після відвідин Києва президент США Джо Байден прибув 20 лютого до польського Жешува. Після цього він літаком відправиться до Варшави, де зустрінеться з польським лідером Анджеєм Дудою.

Про це пише Польське радіо.

Зустріч Байдена та Дуди відбудеться у вівторок, 21 лютого. Відзначається, що це вже другий візит американського президента до Польщі. Він також пов'язаний із вторгненням Росії в Україну.

Попередньо, у Байдена та Дуди запланована зустріч тет-а-тет, а після відбудеться прес-конференція.

Також повідомляється, що у середу, 22 лютого, має відбутись зустріч з лідерами Бухарестської дев'ятки, тобто країн східного флангу НАТО.

Нагадаємо, під час свого візиту президент США пообіцяв надати Україні черговий пакет військової допомоги на $500 млн. За словами Байдена, цього разу Штати передадуть системи HIMARS, протитанковий ракетних комплексів JAVELIN тощо.

Відомо, що востаннє президент США відвідував Україну ще у 2008 році — це був Джордж Буш-молодший.

Зазначимо, уранці 20 лютого в Києві перекрили низку вулиць у центрі міста. У соцмережах писали, що рух ускладнено через "іноземний кортеж".

Раніше ЗМІ повідомляли, що помічники президента США Джо Байдена нібито намагалися знайти способи, щоб привезти американського лідера в Україну. Зокрема шукали шляхи для таємного перетину кордону.

Байден покинув Київ близько 14:00 20 лютого після закінчення запланованих зустрічей та переговорів із Володимиром Зеленським.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.02.2023 22:35