Фото: Генштаб ЗСУ

США нададуть Україні військову допомогу на $500 млн: що увійде в новий пакет

Україна отримає черговий пакет військової допомоги від США на суму $500 млн. Цього разу Штати передадуть системи HIMARS, протитанковий ракетних комплексів JAVELIN тощо.

Про це повідомив президент США Джо Байден під час прес-конференції в Києві.

Глава Білого дому наголосив, що Штати разом із союзниками вже надали Україні 700 танків, тисячі військових пакетів, тисячі артилерійських систем, понад два мільйони артилерійських снарядів та інші необхідні речі для оборони України.

"І це без врахування $500 млн, про які я анонсую сьогодні та завтра (21 лютого, — ред.)", — зазначив Байден.

За словами лідера США, у новому пакеті військової допомоги будуть, зокрема, ракети для систем HIMARS, протитанкові ракетні комплекси JAVELIN, а також більше військової техніки та озброєння.

Нагадаємо, під час зустрічі із Зеленським Байден заявив, що Україна отримає нову військову допомогу на $500 млн. Оголосять цей пакет вже у вівторок, 21 лютого.

Відомо, що востаннє президент США відвідував Україну ще у 2008 році — це був Джордж Буш-молодший.

Зазначимо, уранці 20 лютого в Києві перекрили низку вулиць у центрі міста. У соцмережах писали, що рух ускладнено через "іноземний кортеж".

Раніше ЗМІ повідомляли, що помічники президента США Джо Байдена нібито намагалися знайти способи, щоб привезти американського лідера в Україну. Зокрема шукали шляхи для таємного перетину кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.02.2023 13:51