Обвал шахти в Амурській області Росії. Джерело: соцмережі

Обвал шахти в Росії: під завалами залишилися понад десять людей (фото, відео)

У понеділок, 18 березня, ввечері в Амурській області Росії обвалилася гірська маса на місцевій шахті. Там перебувало 13 осіб, які виконували гірничопрохідницькі та капітальні роботи. У зв’язку з цим у регіоні ввели режим надзвичайної ситуації.

Про це повідомили російські ЗМІ.

"Під час обвалення гірських мас на руднику в шахті на глибині близько 125 метрів перебувало 13 осіб. Це працівники підрядної організації. Зв'язку з людьми поки що немає", — зазначили в уряді Приамур'я.

За попередніми даними, серед постраждалих — вахтові робітники з різних регіонів. Для надання медичної допомоги їм відправили групу рятувальників через вентиляційні системи. Наразі встановлюється зв'язок і розчищається транспортний ухил.

"Потрібно грамотно та професійно організувати аварійно-рятувальні роботи. Для порятунку людей мобілізовано всі сили та засоби регіону", — розповів місцевий губернатор.

Згодом фахівці уточнили, що обвал стався на позначці +100. Вранці у вівторок до місця прибуло 25 працівників гірничорятувального взводу міністерства надзвичайних ситуацій Росії, пожежно-рятувальна група продовжує роботу.

Додатково з Хабаровського краю до Амурської області прилетів вертоліт Мі-8 з 13 рятувальниками. Крім того, повідомляють про прорив води у копальні.

Раніше у Донецькій області через обстріли знеструмилася шахта. Тоді через цей інцидент під землею залишилися 20 шахтарів, яких вдалося вивести на поверхню протягом декількох годин.

Нагадаємо, що минулого року на Луганщині окупанти розпочали розпилювати на брухт обладнання трьох шахт. Раніше їх визнали нерентабельними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.03.2024 08:15