Фото ілюстративне. Джерело: ua-energy.org

Ліквідація вугільної галузі: окупанти розпилюють шахти на брухт

На Луганщині окупанти розпочали розпилювати на брухт обладнання трьох шахт. Раніше їх визнали нерентабельними.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

"Шахти на окупованій Луганщині відключають від електроживлення через несплату, а їхніх працівників накриває чергова хвиля примусової мобілізації, триває тотальна ліквідація вугільної галузі регіону", — розповів він.

Лисогор додав, що водночас росіяни розпочали різати обладнання на брухт на трьох шахтах: "Червоний партизан", "Центросоюз" і "Харківська". Всі ці шахти окупанти визнали нерентабельними.

Як відомо, 2022 року шахти на окупованих територіях Донеччини та Луганщини скоротили видобуток вугілля на 42%. Російська окупаційна адміністрація законсервувала всі шахти у Хрустальному. А шахти об'єднання "Східвугілля" окупанти відключили від електрики за мільйонні борги.

Крім того, Артем Лисогор повідомив, що в центрі Лисичанська росіяни намагаються запустити першу та поки що єдину модульну котельню. А тим часом мешканці віддаленого району міста — поблизу колишнього заводу ГТВ — досі живуть без світла.

«Їм його і не обіцяють, бо в житлових кварталах від уцілілих після російських обстрілів трансформаторів залишилися лише бетонні споруди. Весь метал за півтора роки окупації звідти поступово зник. Кожну підстанцію потрібно облаштовувати практично з нуля», — наголосив голова Луганської обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, в Центрі національного спротиву зазначили, що Кремль виділив агломерацію Сєвєродонецьк — Лисичанськ — Рубіжне під повний контроль свого суб’єкта — Республіку Татарстан. Як наслідок делегація з цього суб'єкта РФ на чолі з її прем’єр-міністром Олексієм Єсошиним здійснила незаконний візит на тимчасово окуповану Луганську область.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.10.2023 09:40