Фото: росЗМІ

Путін передав окуповану Луганщину під контроль Татарстану, – Центр нацспротиву

Кремль виділив агломерацію Сєвєродонецьк-Лисичанськ-Рубіжне під повний контроль свого суб’єкта — Республіку Татарстан. Як наслідок делегація з цього суб'єкта РФ на чолі з її прем’єр-міністром Олексієм Єсошиним здійснила незаконний візит на тимчасово окуповану Луганську область. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначається, що особливу увагу вони приділили місту Лисичанськ. Офіційно делегація заявляла про реалізацію показових проектів, які мають демонструвати "відновлення інфраструктури" та ініціювання будівельних проектів у регіоні. Також для робітників, які прибувають з цього регіону, місцеві окупаційні адміністрації виділяють житло, яке раніше окупантами було визнане як "безгосподарне".

Разом з тим Татарстан курує програму за якою має перевиховати місцеву молодь та зробити з них сучасних "яничар". Так, лише протягом жовтня близько двохсот дітей були вивезені до казанського табору "Заречье", де разом із заходами націленими на зміну їх національної самоідентифікації також проводився фіджитал-змагання (поєднання віртуальних ігрових середовищ та реальних фізичних ігор). Не виключено, що надалі дітей агітуватимуть у підрозділи управління дронами на полі бою.

У межах цієї політики Татарстан фінансуватиме відкриття центрів тестування за програмою "готов к труду и обороне (ГТО)" — осучасненою російською формою спортивно-парамілітарного виховання молоді з обов’язковою пропагандистською складовою та агітацією до участі в таких парамілітарних організаціях як "Юнармия" чи молодіжний актив путінської партії "Єдіная Росія".

Нагадаємо, раніше Центр нацспротиву повідомляв, що в російській армії назріває етнічний конфлікт між тувинцями та росіянами. Нерідко такі суперечки закінчуються застосуванням холодної або вогнепальної зброї з летальним результатом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.10.2023 08:05