Фото: "РИА Новости"

У російській армії розгораються етнічні конфлікти: подробиці від Нацспротиву

В російській армії назріває етнічний конфлікт між тувинцями та росіянами. Нерідко такі суперечки закінчуються застосуванням холодної або вогнепальної зброї з летальним результатом.

Про це повідомляє Центр національного спротиву. За даними джерела, дедалі частіше військовослужбовці-тувинці в лавах російського окупаційного війська конфліктують із росіянами.

"Причини ворожнечі досить банальні — це ворожнеча на основі традиційної зверхності росіян над поневоленими нею народами та боротьби за розподіл військового спорядження (коліматори, тепловізори та інше обладнання)", — пише Центр нацспротиву.

Водночас наголошується, що особливо бурхливо з'ясування міжетнічних відносин відбувається після надмірного вживання алкоголю.

"Примітно, що за часи десятиліття очолювання Сергієм Шойгу російського міністерства оборони йому вдалось розбудувати систему преференцій для його одноплемінників тувинців, тому провадження порушених проти них справ у військовій прокуратурі намагаються приховати або ж відкласти у "довгу шухляду", — додали у Нацспротиві.

Нагадаємо, раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що в армії Російської Федерації зростає міжетнічна напруженість. З'явилася інформація, що значно посилився конфлікт між осетинами та російськими військовими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.10.2023 21:42