Фото: росЗМІ

В армії окупантів міжетнічні конфлікти: у ISW спрогнозували погані наслідки для Росії

У армії Російської Федерації зростає міжетнічна напруженість. З'явилася інформація, що значно посилився конфлікт між осетинами та російськими військовими.

Про це йдеться в звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначають аналітики, 25 вересня мобілізований з республіки Північна Осетія Арсен Теміраєв, який служить у 70 гвардійському мотострілецькому полку, розповів на відео, що російські військові побили його та ще двох бійців 71 гвардійського мотострілецького полку через етнічну приналежність. За словами Теміраєва, представники військової поліції сказали, що "Росія для росіян".

Військова поліція побила його та інших військовослужбовців нібито через те, що місцевий житель Токмака стверджував, що солдати вчиняли сексуальне насильство над дітьми. Однак Теміраєв злочин заперечував. Він поскаржився, бо думав, що "нацисти по інший бік, а виявляється, вони серед нас".

"Міжетнічна напруженість між російськими підрозділами, які діють на передовій і в тилу Запорізької області, може поставити під загрозу цілісність російської оборони та згуртованість підрозділів на тлі нещодавніх українських досягнень у цьому районі", — припускають у ISW.

Нагадаємо, раніше розвідка Великої Британії повідомила, що чеченський лідер Рамзан Кадиров визнав, що його батальйон "Восток-Ахмат" перебуває на Оріхівській ділянці фронту Запорізької області. Такою заявою Кадиров намагається вислужитись перед російським диктатором Володимиром Путіним та показати значну роль його військ у війні в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2023 07:44