Фото: росЗМІ

Британська розвідка повідомила, як Кадиров вислужується перед Путіним

Чеченський лідер Рамзан Кадиров нещодавно визнав, що його батальйон "Восток-Ахмат" перебуває на Оріхівській ділянці фронту Запорізької області. Такою заявою Кадиров намагається вислужитись перед російським диктатором Володимиром Путіним та показати значну роль його військ у війні в Україні.

Про це йдеться в огляді Міністерства оборони Великої Британії.

"Чеченські сили є відносно невеликим, але помітним компонентом російських сил в Україні. Кадиров, ймовірно, активно просуває роль своїх підрозділів частково для того, щоб зміцнити свою репутацію прихильника Путіна", — йдеться у повідомленні.

британська розвідка

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Військові аналітики зазначають, що "Восток-Ахмат" офіційно підпорядковується 42-й мотострілецькій дивізії Південного військового округу, яка діяла в районі селища Роботине.

Додамо, 14 серпня стало відомо, що в окупованому селі Михайлівка Запорізької області відбулася перестрілка між дагенстанцями та "кадировцями". Багато загиблих та поранених.

Нагадаємо, у селищі Урзуф на тимчасово окупованій території поблизу Маріуполя п’яний боєць чеченського підрозділу "Ахмат" влаштував перестрілку з російськими військовими. Зазначається, що внаслідок конфлікту четверо окупантів загинули. Також, на жаль, є жертви і серед цивільного населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 09:34