Фото: Офіс президента

Очільниця МВФ Георгієва може залишитися на другий термін, — Reuters

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва зацікавлена ​​у тому, щоб залишитися на своїй посаді на другий п’ятирічний термін.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на обізнані джерела. Наголошується, що термін повноважень Георгієвої закінчується 30 вересня 2024 року. 

У виданні зауважили, що минулого тижня міністр фінансів Франції Бруно Ле Мера у коментарі журналістам заявив, що Георгієва виконала "чудову роботу", очоливши установу, відтак, Франція підтримає у балотуванні на другий термін.

"Підтримка Ле Мера була критичною, враховуючи, що європейські країни традиційно висувають кандидата на посаду керівника МВФ, хоча всі члени Європейського Союзу повинні погодитися. Остаточне рішення приймає дирекція закладу", — вважає Reuters.

Водночас сама Георгієва поки не розголошує своїх планів у даному питанні. Зокрема, минулого тижня у коментарі Reuters вона наголосила, що наразі зосереджена на своїй роботі, а не на тому, чи варто балотуватися на новий термін.

"Джерела, знайомі з процесом МВФ щодо призначення глави, сказали, що відбір буде вирішено швидко, коли Європа об'єднається навколо кандидата.Хоча термін повноважень Георгієвої закінчується ще місяцями, деякі люди, обізнані з цим питанням, вважають, що має сенс прийняти рішення до весняних зборів МВФ і Світового банку 15-20 квітня, щоб питання лідерства не затьмарювало вже повний порядок денний для зустрічей", — зауважили у виданні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президентку Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн висунули кандидатом на посаду голови ЄК на другий термін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.03.2024 10:59