Учасники засідання Військового комітету ЄС. Джерело: Генштаб ЗСУ

Очільник Військового комітету НАТО про українських захисників: "Немає нічого, що їм не під силу"

Україна продемонструвала світові, що вона здатна досягати на полі бою нечуваних успіхів. Наразі вкрай необхідно забезпечити її підтримку

Про це заявив очільник Військового комітету Північноатлантичного альянсу адмірал Роб Бауер, відкриваючи засідання Військового комітету начальників штабів оборони країн-членів НАТО, пише "Радіо Свобода".  

У четвер, 16 травня, начальники штабів оборони країн-членів НАТО зібрались у штаб-квартирі Альянсу у Брюсселі для обговорення підтримки України. Також вони обговорили нинішній стан ключових військових цілей і робочих напрямків впровадження Стратегічного компасу та майбутнє військових місій ЄС і роль стратегічних комунікацій у їх підтримці.

"Українці продемонстрували світові, що вони здатні досягати нечуваних успіхів на полі бою. Немає нічого, що їм не під силу. Усе, що потрібно, це наша допомога, яка уже наближається, проте питання часу для України — це питання життів. Запаси можуть і будуть поповнюватися. Втрачені життя — втрачені назавжди", — наголосив він. 

Бауер зазначив, що російське керівництво дуже чітко дало зрозуміти, що воно обрало шлях безкарності та керуються уявною загрозою для їх існування, щоб виправдати своє невпинне прагнення отримати владу за кордоном, щоб не втратити владу над своєю країною.

"Заради цього вони готові пожертвувати не лише сотнями тисяч своїх людей, навіть не турбуючись забрати їхні трупи на полі бою. Також вони готові поставити під загрозу добробут ще багатьох мільйонів людей у всьому світі, використовуючи їжу, енергію та міграцію як зброю. Від нас усіх у цій кімнаті залежить, щоб це не продовжувалося", — додав він.

Нагадаємо, 8 травня Роб Бауер заявив, що Україна все ще може виграти війну, попри просування російських військ на полі бою. При цьому він визнав, що пауза у допомозі вплинула на ситуацію на лінії зіткнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.05.2024 11:19