Один рашист на 2,5 метри: в ОБСЄ назвали втрати "гарматного м'яса" Путіна на фронті

Війська країни-агресорки зазнають значних втрат на фронті через техніку "гарматного м'яса". Зокрема, ворог втрачає одного окупанта на кожні 2,5 квадратних метрів території.

Про це повідомила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час чергового засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ, передає "Укрінформ".

"Російське військове керівництво значною мірою покладається на тактику "гарматного м'яса", демонструючи, що воно може досягати прогресу лише ціною, яку будь-яка інша країна вважала б неприйнятною. Підраховано, що кожні 2,5 квадратні метри російського просування в Україні коштують російським окупантам життя одного солдата", — сказала вона.

Посадовиця навела приклад штурмів за технікою "гарматного м'яса" під час спроби Росії захопити місто Вугледар. Тоді, за словами Костенко, рашистам вдалося встановити контроль над цим містом лише після сотень щоденних спроб прорвати українську оборону.

"Хоча російська пропаганда вже оголосила це стратегічною перемогою, реальність полягає в тому, що навіть з переважаючою кількістю живої сили, артилерії та авіації, російським військам знадобилося два роки, щоб взяти під контроль це місто, яке вони повністю зруйнували", — заявила Костенко.

До того ж, як зауважила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні, на фронті ЗСУ також продовжують знищувати новітні зразки ворожої військової техніки. Зокрема, нещодавно Сили оборони України успішно знищили російську РЛС "Небо-М", "що входить до складу багатофункціональної радіолокаційної системи, призначеної для виявлення літаків п'ятого покоління та запусків балістичних ракет дальнього радіуса дії".

Нагадаємо, за даними Сил оборони Півдня, рашисти цього тижня відновили штурмові дії на Придніпровському напрямку у Херсонській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2024 12:54