Фото: росЗМІ

Окупанти відновили наступ на одному з напрямків у Херсонській області, — Сили оборони Півдня

Війська країни-агресорки відновили штурмові дії на Придніпровському напрямку у Херсонській області.

Про це повідомили Сили оборони Півдня.

"З початку тижня ворог відновив атакувальні дії на Придніпровському напрямку. Сили оборони Півдня України на Херсонщині відбили 29 штурмів", — йдеться у повідомленні.

Як зазначили військові, протягом останньої доби окупанти здійснили п’ять штурмів на Херсонському напрямку та два — на Запорізькому. До того ж ворог продовжує артилерійські обстріли, завдає авіаційних ударів, застосовує ударні БпЛА різних типів та веде аеророзвідку.

"За вчора ворог застосував 318 FPV-дронів, з них три ударних БпЛА типу "Ланцет", скинув з БпЛА 428 осколкових боєприпасів", — додали військові.

Ситуація на фронті

На Куп’янському напрямку кількість боєзіткнень склала 14 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Лозової, Колісниківки та Степової Новоселівки.

На Лиманському напрямку наші війська відбивали 30 штурмових дій окупантів в районах Дружелюбівки, Греківки, Площанки, Невського, Макіївки, Новосадового, Торського та в Серебрянському лісі.

На Придніпровському напрямку втрат позицій та територій не допущено. Українські воїни успішно відбили п’ять атак російських загарбників. 

На Покровському напрямку наші захисники відбивали 24 атаки. Основні зусилля ворог зосередив у районах Селидове, Крутий Яр, Промінь, Лисівка, Миролюбівка та Калинове.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новоселидівки, Кремінної Балки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Антонівки. Загалом ворог 24 рази намагався прорвати оборону наших військ на цьому напрямку. 

На Времівському напрямку окупанти здійснили 11 атак наших позицій у напрямку Богоявленки.

Нагадаємо, раніше видання Bloomberg повідомляло, що, за оцінками США українські військові зможуть утримувати територію Курської області не менше, ніж впродовж кількох місяців. Наразі українські сили не мають суттєвих проблем з логістикою та утриманням цих територій, адже російські війська зосередилися на просуванні на Сході України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 11.10.2024 11:38