Фото: Вища рада правосуддя

Одна із вимог для вступу в ЄС: Вища рада правосуддя призначила всіх членів ВККС

У четвер, 1 червня, Вища рада правосуддя (ВРП) призначила 16 нових членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС). Це була одна з вимог для вступу України до Євросоюзу.

Про це повідомила прес-служба ВРП.

Зазначається, що це дозволить проводити добір суддів на понад дві тисячі вакантних посад, а також завершити кваліфікаційне оцінювання суддів. Крім того, у ВРП зауважили, що формування ВККС є однією з головних цілей, визначених президентом України у Стратегії розвитку системи правосуддя та конституційного судочинства на 2021 — 2023 роки. Адже від цього рішення залежить збереження Україною статусу країни кандидата на вступ до ЄС та успіх подальших перемовин щодо повноправного членства України в Європейському Союзі.

Конкурсна комісія провела бесіди із 32 кандидатами, які претендують на посади членів ВККСУ, й серед них обрала 16 членів Комісії. Вісім призначено з-поміж суддів та суддів у відставці. Голосування за кожного кандидата відбувалося відкрито — шляхом підняття руки.

Отож до складу ВККС увійшли: Людмила Волкова, Віталій Гацелюк, Ярослав Дух, Надія Кобецька, Руслан Мельник, Андрій Пасічник, Роман Сабодаш, Руслан Сидорович, Михайло Богоніс, Роман Ігнатов, Роман Кидисюк, Олег Коліуш, Володимир Луганський, Олексій Омельян, Сергій Чумак, Галина Шевчук.

Нагадаємо, 26 травня новим очільником Верховного Суду обрали Станіслава Кравченка — голову Касаційного кримінального суду у складі ВС. За кандидатуру Кравченка проголосували 108 зі 148 суддів. Ще 11 суддів не підтримали жодного кандидата.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.06.2023 16:54