Фото: Саломе Зурабішвілі. Джерело – Anadolu

Оголошення імпічменту президентці Грузії: у керівній партії зробили несподівну заяву

Парламент Грузії не зможе реалізувати процедуру імпічменту президентці Саломе Зурабішвілі. Для цього забракне голосів.

Таку заяву зробив голова фракції "Грузинська мрія" Мамука Мдінарадзе, пише "Грузия Online".

За словами політика, опозиція безапеляційно підтримує Саломе Зурабішвілі, навіть тоді, "коли вона порушує Конституцію".

"У частині виконання імпічменту ми не бачимо сенсу. Ми вважаємо, що і сьогодні неможливо мобілізувати 100 голосів. Це було наше припущення, але тепер воно вже підкріплене доказами — всі кажуть, що не підтримають", — заявив Мдінарадзе.

Він також наголосив, що опозиція підтримує президентку, і "Грузинська мрія" не збирається "благати" своїх опонентів про підтримку процедури імпічменту.

Нагадаємо, у Грузії депутати запустили процедуру імпічменту президентці країни Саломе Зурабішвілі. Керівна партія "Грузинська мрія" так відреагувала на неузгоджені з урядом візити до Європи й, зокрема, України.

Своєю чергою Європейський Союз та Сполучені штати Америки закликають владу Грузії дотримуватися санкцій проти російської авіаційної галузі. Ці заяви пролунали після запровадження Росією безвізового режиму та скасування заборони на польоти між країнами.

Також радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Росія не зможе використовувати Грузію як майданчик для обходу введених проти неї санкцій. РФ повинна відчувати повну економічну ціну обмежень через агресію проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.09.2023 10:51