Колаж TrueUA

Окупанти атакували Україну групами "шахедів": для яких областей оголошували небезпеку

У понеділок, 13 листопада, у частині областей оголошували повітряну тривогу. Військові попереджали про загрозу атаки "шахедів".

Повітряні сили повідомляли, що деякі із дронів були у південній частині Харківської області.

"Напрямок руху — північний/північно-західний. Курс може змінюватись", — йшлося в повідомленні.

Оновлено 22:17. Повітряні сили повідомили про відбій загрози.

Військові закликають громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, залишатися в укриттях, а також дотримуватись інформаційної тиші та не знімати й не викладати в мережу роботу ППОВони пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Нагадаємо, 12 листопада російські окупанти завдали чергового ракетного удару по Півдню України. Окупанти застосували дві керовані авіаційні ракети Х-59 та балістичну ракету "Іскандер-М". На Миколаївщині силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59. 

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснював, що російські обстріли зараз суттєво залежатимуть від погодних умов. Окупанти будуть корегувати свою тактику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.11.2023 21:41