Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Окупанти намагаються просуватися вглиб України: де тисне ворог

З початку поточної доби кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 103. Основні зусилля ворог зберігає на Курахівському та Покровському напрямках. Проте Сили оборони вживають усіх необхідних заходів для недопущення просування противника в глиб української території.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку противник за підтримки авіації намагається штурмувати позиції ЗСУ у районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку російські окупанти дев’ять разів атакували Сили оборони в районах Синьківки, Кругляківки та Стельмахівки. Два боєзіткнення ще тривають.

На Лиманському напрямку за день загарбницька армія здійснила сім атак на позиції українських військових поблизу Дружелюбівки, Чернещини, Невського та Макіївки. Два боєзіткнення досі тривають.

На Сіверському напрямку ворог продовжує шукати слабкі місця в обороні ЗСУ поблизу Верхньокам’янського. Один штурм українські воїни відбили, ще одне боєзіткнення продовжується.

На Краматорському напрямку Сил оборони відбили три атаки російських загарбників поблизу Часового Яра та Ступочок. Водночас, авіація противника завдала ударів КАБАми та НАРАми по Часовому Яру та Дружківці. 

На Торецькому напрямку рашисти сім разів намагалися вклинитися в українську оборону в районах населених пунктів Дачне, Щербинівка, Неліпівка та Нью-Йорка. По Щербинівці та Іванопіллю окупанти двічі вдарили КАБами.

На Покровському напрямку російські загарбники за підтримки авіації здійснили 24 спроби потіснити ЗСУ із займаних позицій в районах Новоолександрівки, Новоторецька, Гродівки, Новогродівки, Михайлівки та Красного Яру. 

На Курахівському напрямку ворожа армія атакувала українських військових 26 разів у бік населених пунктів Цукурине, Українськ, Георгіївка, Дальнє та Костянтинівка. 23 спроби окупантів просунутися вперед успішно відбито.

На Времівському напрямку відбулось п’ять ворожих атак неподалік Катеринівки та Богоявленки. Три бої ще не завершилися.

На Гуляйпільському напрямку російські загарбники безуспішно атакували в районі Гуляйполя. Водночас, ворожа авіація завдала ударів некерованими авіаційними ракетами по П’ятихатках та Жереб’янках.

На Оріхівському напрямку окупаційні війська чотири рази штурмували позиції Сил оборони в районах Малої Токмачки та Новоданилівки. Одне боєзіткнення ще триває.

На Придніпровському напрямку ворог чотири рази ворог безуспішно атакував оборонців ЗСУ.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 18 вересня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 637 010 (+1 130);
  • танків — 8 691 (+6);
  • бойових броньованих машин — 17 080 (+3);
  • артилерійських систем — 18 154 (+25);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 188 (+0);
  • засобів протиповітряної оборони — 947 (+0);
  • літаків — 369 (+0);
  • гелікоптерів — 328 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 15 354 (+25);
  • крилатих ракет — 2 592 (+0);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 24 784 (+45);
  • спеціальної техніки — 3 109 (+18).

Нагадаємо, за даними оперативно-тактичного угруповання "Харків", поблизу населеного пункту Глибоке Харківської області зафіксовано масове отруєння особового складу окупаційного війська. Це пов'язано з низькою якістю харчових продуктів та питної води, які постачають загарбникам.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2024 17:50