Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Окупанти не проводили штурмові дії на двох напрямках: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

З початку доби 2 жовтня на фронті відбулося 57 бойових зіткнень. Ворог наступає практично по усій лінії фронту, проте на Сіверському та Придніпровському напрямках рашисти штурмових дій не проводили.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку ЗСУ відбили одну ворожу атаку в районі Вовчанська. Також росіяни здійснили авіаудари по Харкову, Вовчанську, Великим Проходам, Черкаській Лозовій та Дергачам, застосувавши десять КАБів.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив п’ять штурмових дій неподалік Синьківки та Андріївки. Чотири боєзіткнення закінчилися, ще одне ще триває.

На Лиманському напрямку загарбницька армія атакувала українських військових шість разів поблизу Греківки, Невського, Новосадового та Торського. ЗСУ відбили всі атаки. Також ворог завдав авіаційних ударів по Чернещині та Ямполівці.

На Краматорському напрямку загарбники двічі здійснювали штурмові дії. Сили оборони зупинили одну атаку росіян поблизу Іванівського, ще один бій триває в районі Білої Гори. 

На Торецькому напрямку противник атакував дев’ять разів неподалік населених пунктів Диліївка, Торецьк, Неліпівка, Щербинівка. Три бої завершилися без успіху для окупантів, ще шість атак продовжуються. 

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили 11 спроб потіснити ЗСУ із займаних позицій у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьке, Миколаївка, Крутий Яр, Новогродівка, Селидове. Сили оборони стримують натиск противника та відбили вісім атак, три боєзіткнення – досі тривають. Втрати ворога уточнюються.

На Курахівському напрямку ворог 12 разів атакував поблизу населених пунктів Цукурине, Георгіївка, Курахове, Костянтинівка та Катеринівка. Вісім боїв завершено, чотири — продовжуються.

На Времівському напрямку окупанти двічі безуспішно атакували позиції українських військ біля Богоявленки. Також ворог завдав авіаційного удару в районі Урожайного.

На Оріхівському напрямку противник продовжує обстріли позицій ЗСУ та цивільної інфраструктури. Наразі триває одне боєзіткнення в районі Кам’янського. Окрім того, ворог завдав авіаудару НАРами по Малій Токмачці.

На Придніпровському напрямку російські загарбники наступальних дій не проводили.

На Сіверському напрямку впродовж дня ворог також наступальних дій не проводив.

На інших напрямках фронту ситуація суттєвих змін не зазнала.

Обстріли РФ

Від цинічних обстрілів з території Російської Федерації продовжують потерпати прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей. Йдеться про Волфине, Велика Писарівка, Іскрисківщина, Порозок, Середина-Буда, Первомайське, Степок, Ободи, Бачівськ, Караповичі, Бруски, Сем’янівка. 

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 2 жовтня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 655 560 (+1 130);
  • танків — 8 887 (+4);
  • бойових броньованих машин — 17 579 (+32);
  • артилерійських систем — 18 869 (+14);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 204 (+0);
  • засобів протиповітряної оборони — 963 (+0);
  • літаків — 369 (+0);
  • гелікоптерів — 328 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 16 348 (+26);
  • крилатих ракет — 2 613 (+0);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 25 692 (+71);
  • спеціальної техніки — 3 318 (+4).

Нагадаємо, в оперативно-стратегічному угрупованні військ "Хортиця" 2 жовтня підтвердили вихід ЗСУ з Вугледара Донецької області. До такого кроку керівництво Сил оборони України вдалося задля збереження особового складу та бойової техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.10.2024 16:59