Вугледар зараз. Скріншот із відео

У ЗСУ офіційно підтвердили вихід з Вугледара

У перші дні жовтня українські військові вийшли з Вугледара Донецької області. До такого кроку керівництво Сил оборони України вдалося задля збереження особового складу та бойової техніки.

Про це повідомили в оперативно-стратегічному угрупованні військ "Хортиця".

"Зазнавши чисельних втрат унаслідок тривалих боїв, противник не полишив спроб захопити Вугледар", — йдеться в повідомленні.

У "Хортиці" додали, що в намаганні за будь-яку ціну взяти місто під контроль російські окупанти зуміли спрямувати резерви для проведення флангових ударів, які виснажили оборону підрозділів Збройних сил України.

"Унаслідок дій противника виникла загроза оточення міста", — наголосили українські військові.

Тому вище командування української армії надало дозвіл на здійснення маневру стосовно виведення підрозділів з Вугледара.

"Це зробили з метою збереження особового складу та бойової техніки, зайняття положення для ведення подальших дій", – підсумували в оперативно-стратегічному угрупованні військ "Хортиця".

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що захоплення Вугледара суттєво не змінить ситуацію на Донеччині, оскільки це не матиме кардинального впливу на лінію фронту в регіоні. При цьому незрозуміло, чи досягнуть рашисти швидкого просування за межами міста найближчим часом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.10.2024 13:16