Фото: росЗМІ

Росія захопила Вугледар Донецької області, — аналітики DeepState

У вівторок, 1 жовтня, російська армія окупувала місто Вугледар Донецької області. Загарбники публікують свої прапори на усіх куточках населеного пункту.

Про це повідомляють аналітики DeepState у своєму Telegram-каналі.

"Кацапи окупували Вугледар — виродки публікують вивішені ганчірки в усіх куточках міста", — пишуть вони.

Інших подробиць щодо ситуації в місті аналітики не наводять. Наразі українська сторона офіційно не підтверджувала і не спростовувала повного захоплення Вугледара.

У вівторок, 1 жовтня, російські війська окупували Вугледар у Донецькій області

Фото: Telegram-канал DeepState

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Покровському напрямку ворог 14 разів атакував позиції ЗСУ. Наразі ще тривають бої у двох локаціях в районах Лисівки та Селідового. 

На Курахівському напрямку поблизу Цукуриного, Гірника, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки протягом дня відбулось 17 бойових зіткнень, п’ять атак окупантів тривають.

На Куп’янському напрямку ворог протягом дня намагається просунутися до позицій ЗСУ в районах десяти населених пунктів. Дев’ять атак противника тривають неподалік Синьківки, Новоосинового, Курелівки, Новоселівки, Колесниківки та Стельмахівки. Загалом на цьому напрямку зафіксовано 17 боєзіткнень.

На Лиманському напрямку агресор збільшив кількість атак до десяти. Ворог наступав поблизу Греківки, Невського, Новосадового та в Серебрянському лісі. Три боєзіткнення наразі тривають.

На Харківському напрямку відбулося дві ворожі атаки у районах Вовчанська та Стариці. Тривають бої. Ситуація тут контрольована.

На Краматорському напрямку українські захисники продовжують відбивати атаки окупантів біля Часового Яру та Григорівки. Наступ в напрямку Ступочок відбито ЗСУ.

На Торецькому напрямку відбулося сім штурмів у районах Торецька та Щербинівки, де противник і зараз проводить два штурми.

На Времівському напрямку агресор активних наступальних дій не проводив. Натомість ворожа авіація завдала п’ять ударів в районах Богоявленки, Темирівки, Новодарівки і Урожайного.

На Оріхівському напрямку відбулось три безуспішних для окупантів бойових зіткнення в районі Малих Щербаків та Новоданилівки. Ворог завдав ударів КАБами по Запоріжжю.

На інших напрямках суттєвих змін в обстановці не відбулось.

"Українські війська контролюють ситуацію та виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення та у тилу", — зазначили в Генштабі.

Нагадаємо, 1 жовтня начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін поінформував, що у Вугледарі Донецької області бої відбуваються вже в межах міста. В цьому населеному пункті залишаються ще 107 мешканців, однак усіх дітей вдалося евакуювати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.10.2024 20:57