Фото ілюстративне зі соцмереж

У Вугледарі тривають вуличні бої: влада розповіла, скільки цивільних залишилося в місті

У Вугледарі Донецької області бої відбуваються вже в межах міста. В цьому населеному пункті залишаються ще 107 мешканців, однак усіх дітей вдалося евакуювати.

Про це заявив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

"У Вугледарі досі залишаються 107 людей. На щастя, всіх дітей звідти вже евакуювали", — зазначив він.

Він додав, що бої тривають уже в межах міста, тому завозити гуманітарну допомогу майже неможливо.

Загалом ситуація доволі складна не лише у Вугледарі, а й у Торецьку та Покровську, звідки триває евакуація місцевих мешканців. Вадим Філашкін подякував їм за розуміння під час цього процесу, адже в ці населені пункти теж дуже важко завозити гуманітарну допомогу, тому люди там фактично виживають.

"Ми робимо все можливе для того, щоби допомогти людям, які потрапили у скрутну ситуацію. Однак іще раз повторю, що найкращий вихід — це евакуюватися із зони бойових дій. До того ж ситуація в тому ж Вугледарі вкрай загострилася", — наголосив начальник Донецької обласної військової адміністрації.

За словами Філашкіна, залізничним транспортом евакуюватися безпосередньо з Донеччини вже неможливо, тож людей вивозять спочатку в сусідню Дніпропетровську область, а звідти вже розподіляють далі.

Нагадаємо, 26 вересня бійці 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців запевняли, що Вугледар Донецької області зазнає постійних штурмів від російських окупантів. Однак, попри це, він на той момент перебував під контролем Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.10.2024 12:55