Фото ілюстративне зі соцмереж

Окупантів немає, але є ДРГ: влада Донеччини розповіла про ситуацію на околицях Вугледара

Російські диверсійно-розвідувальні групи намагаються прориватися до Вугледара, однак українські воїни їх знищують. Тож наразі на околицях цього міста Донецької області російських військ немає.

Про це заявив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, на підступах до Вугледара українські військові спалили величезну кількість ворожої техніки. Однак там усе ж спостерігається просування росіян.

"На околицях міста ворога ще немає. Заходять диверсійно-розвідувальні групи, але наші захисники намагаються їх вибити. Тобто місто ще не захоплене, і будемо сподіватися, що цього не відбудеться", — розповів Філашкін.

Начальник Донецької обласної військової адміністрації також додав, що наразі в місті залишаються близько 100 людей, які відмовляються виїжджати. До Вугледара вже майже не завозять гуманітарну допомогу, тому що всі шляхи прострілюються.

Раніше військова розвідка Великої Британії повідомляла, що російська армія штурмує Вугледар Донецької області з трьох боків. Найімовірніше, протягом наступного тижня ситуація на цьому напрямку суттєво не зміниться.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські війська досягнули околиць Вугледара Донецької області на тлі посиленого наступу поблизу поселення, але захоплення міста навряд чи дасть російським військам якусь особливу оперативну перевагу для подальших наступальних операцій на заході Донеччини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2024 16:05