Фото: росЗМІ

Окупанти з трьох сторін штурмують Вугледар, — британська розвідка

Російська армія штурмує Вугледар Донецької області з трьох сторін. Швидше за все, протягом наступного тижня ситуація на цьому напрямку суттєво не зміниться.

Про це у своєму зведенні повідомляє військова розвідка Великої Британії.

За даними підрозділу британського міноборони, російські війська досягли певних успіхів у районі міста Вугледар.

"Вельми ймовірно, що російські війська тепер загрожують місту з трьох сторін. Ймовірно, що російські війська продовжать тиснути на цю добре захищену частину лінії протягом наступного тижня", — пишуть британці, акцентуючи на тому, що окупанти вже штурмують околиці населеного пункту.

Водночас, за даними британської розвідки, війська РФ ведуть бої у східній частині Торецька, на південь від Покровська і "добилися лише повільного прогресу навколо Часового Яру".

"Ймовірно, російські війська одночасно атакують кілька цілей, щоб розтягнути українські сили. Однак це також завадило Росії зосередити сили в одній точці лінії, щоб мати більший ефект", — додали британські розвідники.

За даними британської розвідки, російська армія штурмує Вугледар Донецької області з трьох сторін

Скріншот із соцмережі X британської розвідки

Нагадаємо, раніше керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомив, що російським загарбникам вдалось просунутись на околиці міста Вугледар на Донеччині через масовані обстріли населеного пункту. Наразі окупанти врізались у фланг українських захисників.

Як зазначали аналітики Інституту вивчення війни, російські війська досягли околиць Вугледара Донецької області на тлі посиленого наступу поблизу поселення, але захоплення міста навряд чи дасть російським військам якусь особливу оперативну перевагу для подальших наступальних операцій на заході Донеччини.

За даними The Washington Post, українська армія зможе почати контрнаступальну операцію у 2025 році. Це стане реальним, якщо Україна масштабує мобілізаційні процеси, а союзники оперативно надаватимуть більше озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2024 12:28